APSePostman+

APSePostman+ je rešitev za enostavno povezavo s sistemom PostAR, ki skrbi za varno pošiljanje ali sprejemanje elektronskih sporočil. Elektronska sporočila so lahko običajna, priporočena ali priporočena s povratnico, kot smo jih vajeni že iz običajne priporočene pošte.

Več o PostARju si preberite v nadaljevanju:

POŠTAR

Fizične osebe

Občasno pošiljanje in prejemanje priporočenih elektronskih sporočil ne zahteva namestitve dodatne programske opreme ali plačila naročnine. Kvalificirano potrdilo je potrebno le v primeru prejemanja sporočil.

Pravne osebe

Z našo storitvijo si lahko zagotovite pravno veljaven dokaz o poslanih in prejetih ePismih pri komunikaciji z vašimi partnerji, kupci in državo.

Državni organi

Državni organi

Poleg priporočenih elektronskih sporočil zagotavljamo tudi storitve elektronskega vročanja po ZUP. Naša rešitev deluje tudi z Lotus Notes.

Po meri

Naše storitve neprestano prilagajamo vašim pričakovanjem. Sporočite nam vaše želje in preverili bomo ali lahko dodatne funkcije vgradimo v naslednjo posodobitev. Za zahtevnejše naročnike izdelamo tudi funkcionalnost po meri.

ZAKAJ UPORABLJATI STORITVE POSTAR

ENOSTAVNO

Pošiljanje in prejemanje elektronskih sporočil je enostavno!

Pošiljanje

Priporočeno ePismo lahko pošljete iz kateregakoli odjemalca elektronske pošte (MS Outlook, Gmail ipd.) in za to ne potrebujete niti kvalificiranega potrdila! Za pošiljanje boste potrebovali elektronsko znamko, ki jo pridobite na spletnem portalu PostAR.eu.

Elektronsko sporočilo sestavite kot po navadi, prejemnikovemu elektronskemu naslovu pa pripnite oznako .postar.eu. Sporočilu kot priponko nato priložite elektronsko znamko in pošljite kot običajno. V kratkem boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o poslanem ePismu. Če boste pri pridobivanju znamke zahtevali povratnico, boste po dostavi sporočila prejemniku po elektronski pošti prejeli tudi potrjeno povratnico. Zapleteno? Brez skrbi, v postopku pridobivanja znamke vam bo vse podrobno razložil čarovnik, lahko pa sporočilo pošljete tudi neposredno iz portala PostAR.eu.

Sprejemanje

Za sprejemanje elektronskega sporočila boste potrebovali kvalificirano potrdilo. V primeru, da ga še nimate, ga lahko hitro pridobite pri Pošti Slovenije d.o.o. - več informacij imate na portalu: http://postarca.posta.si/
Potem, ko boste prejeli potrdilo o prejetem ePismu, na svoj disk shranite prilogo z zaščiteno vsebino sporočila kot datoteko in le-to naložite v portal PostAR.eu Nato sledi samo še elektronski podpis povratnice in nemudoma boste lahko prebrali vsebino sporočila.

EKOLOŠKO

S pošiljanjem priporočene elektronske pošte boste močno pripomogli k zmanjšanju škodljivih emisij in odpadkov. S tovrstno možnostjo se namreč izognete porabi energije in emisij za izdelavo papirja, barve za tiskalnik, lepila za kuverto ter za prevoz pošiljke. Z uporabo elektronske priporočene pošte boste zato bolj ekološki, saj boste prispevali k zmanjšanju emisij CO2, prispevali k ohranitvi dreves ter zmanjšali porabo nafte.

Dejanske prihranke lahko natančno izračunate z uporabo našega kalkulatorja prihrankov.

Tudi z uporabo vašega računalnika za pošiljanje elektronske priporočene pošte ne boste porabili nič več energije, ki poganja vaš računalnik, saj velika večina pošte v papirni obliki v vsakem primeru nastane z uporabo računalnika.

EKONOMIČNO

Pri uporabi elektronske pošte ni stroškov tiskanja, kuverte in papirja. Poštnina za elektronsko vročitev je nižja. Zmanjšajo se logistični stroški s pripravo odhodnih pošiljk, kot je potrjevanje dokumentov. Če vas vsa že našteta dejstva ne prepričajo, lahko prihranek enostavno izračunate.

EFEKTIVNO

Pošiljanje priporočene elektronske pošte je nadvse učinkovito, saj priporočeno elektronsko pošto pošljete, ne da bi vam bilo za to potrebno zapustiti pisarno ali dom. Poleg tega lahko priporočena elektronska sporočila pošiljate in sprejemate 24 ur na dan, 7 dni v tednu, njihova dostava pa je hitra. Za pošiljanje in sprejemanje priporočenih elektronskih sporočil ne potrebujete posebnega elektronskega poštnega predala, saj lahko priporočeno elektronsko pošto še naprej pošiljate in sprejemate z vašim priljubljenim odjemalcem elektronske pošte.

EKVIVALENTNO

Storitev je skladna s slovensko zakonodajo, kar pomeni, da imajo elektronsko podpisani dokumenti, ki jih samodejno izdela sistem PostAR, enako veljavnost in dokazno vrednost kot papirnati dokumenti..

Dokumenti, ki jih izdaja sistem PostAR, so:

  • Elektronska znamka
  • Potrdilo o poslanem ePismu
  • Potrdilo o prejemu ePisma
  • Povratnica

Vsi elektronski dokumenti, ki jih izdaja sistem PostAR, so elektronsko podpisani s kvalificiranim potrdilom skladno z Zakonom o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu. Sistem PostAR zagotavlja tudi orodje za preverjanje veljavnosti elektronskih podpisov.

Zanima me več...

Ime (Obvezno)

e-pošta (Obvezno)

Pošljite sporočilo