APSScan+

Rešitev APSScan+ je visoko zmogljivo orodje za zajem dokumentov ter prepoznavo znakov, ki prihrani veliko časa. Uporaba te storitve obsega zmožnost skeniranja velikega števila dokumentov ter prepoznavanja strukturiranih in nestrukturiranih dokumentov ter formularjev. APSScan+ omogoča podporo večjezičnosti ter uporabo OCR orodij, kot sta na primer Abbyy in Tesseract. Vključuje tudi možnost kasnejšega izvoza dokumentov v tretje sisteme, kot so dokumentni sistem APADocs+, e-hramba APSSef+, Alfresco, Dropbox itn.

Sam videz aplikacije APSScan+ je uporabniku prijazen, saj nudi podobno okolje, kot ga ima tudi Microsoft Office. Samo s klikom lahko zaženete nova opravila, spreminjate nastavitve, dajete ukaze ali dodajate nove funkcionalnosti. Izjemna gibčnost aplikacije močno izboljša učinkovitosti dela.

INTEGRACIJA Z APSDOCS+ IN APSeARCHIVE+

Aplikacija APSScan+ je že vnaprej povezana s certificiranim dokumentnim sistemom APSDocs+ in certificirano e-hrambo APSSef+. Prepoznane, prebrane in razvrščene dokumente znotraj aplikacije APSScan+ se avtomatsko pošlje v sistem za nadaljnjo obdelavo. S tem gredo neposredno v proces ali pa v e-hrambo. Tako je omogočeno, da dokumente lahko uporabljajo vsi pooblaščeni uporabniki, sami dokumenti pa so dolgoročno zavarovani in ohranjeni.


ISKANJE ZNOTRAJ PDF

Funkcionalnost iskanja po celotnem besedilu ali »full-text search« uporabniku močno olajša iskanje, v primeru, da indeksni podatki ali razvrstitev nabora zadetkov ne zožita dovolj.


AVTOMATSKI SAMODEJNI UVOZ E-DOKUMENTOV

Rešitev APSScan+ lahko avtomatično prevzema skenograme (TIFF, BMP, JPEG in PDF) iz prednastavljenega naslova izbrane mape znotraj datotečnega sistema (t.i. hot folder) in jih samodejno obdela. Funkcionalnost podpira tudi obdelavo skenogramov iz različnih virov kot so večfunkcijska naprava, faks, skener itn.


KOMPRESIJA SLIK

APSScan+ ima vgrajeno orodje za kompresijo, kar lahko zmanjša velikost posameznih dokumentov brez pomembnejših izgub vidljivosti, ter s tem omogoča hitrejše iskanje in prikaz zadetkov. Posledično je zaradi lažjih datotek cenejša tudi e-hramba. Uporabnik lahko skenira, medtem ko uporablja funkcionalnost kompresije, ki se nemoteno izvaja v ozadju. Funkcionalnost kompresije je zelo uporabna v primeru obsežnih dokumentov.


SAMODEJNO LOČEVANJE DOKUMENTOV

Aplikacija APSScan+ omogoča samodejno ločevanje dokumentov na podlagi prednastavljenih pravil. Uporabnik torej skenira celoten sveženj, na primer vhodne pošte, APSScan+ pa le-to samodejno razdeli na posamezne dokumente, glede na črtne kode ali vstavljene prazne strani.


VALIDACIJSKE SKRIPTE IN ISKANJE PO BAZI

Z uporabo NET (C#) lahko skrbniki ustvarijo potrjevalne skripte za izvajanje poslovnih pravil, za iskanje podatkov iz različnih podatkovnih baz ali za potrjevanje podatkov vnešenih v polje.

POHITRENO IN NAJENOSTAVNEJŠE ISKANJE DOKUMENTOV

Z indeksacijo dokumentov lahko pričnete takoj, ko se aplikacija APSScan+ namesti na vaš računalnik. Takrat zaženete prepoznavo znakov in že lahko dokumente izvozite v dokumentni sistem, v sistem za e-hrambo ali kateri drug sistem. Dokumente boste tako lahko našli na podlagi indeksiranih metapodatkov ali pa kar po celotnem besedilu.


OBDELAVA E-DOKUMENTOV NA ŽELJO UPORABNIKA

Gre za zelo enostavno obdelavo skenogramov. Znotraj uporabniškega vmesnika je omogočeno združevanje, ločevanje, iskanje, zamenjava, povečevanje, brisanje praznih in zadnjih strani ter obračanje in razporejanje skenogramov. Tako je e-dokument maksimalno uporaben, predvsem pa logičen in lažje razumljiv za uporabnike. S tem je urejanje e-dokumentov pogosto celo lažje kot urejanje dokumentov v fizični obliki.


PREPOZNAVA VSEBINE PO PODATKIH

APSScan+ ima nastavljeno optično prepoznavanje znakov - OCR tehnologija, in inteligentno prepoznavanje znakov - ICR tehnologija, s katero samodejno prepozna vsebino na dokumentu. Črtne kode ali druga, podobno strukturirana in delno strukturirana polja, dodatno pohitrijo indeksiranje dokumentov in s tem zagotavljajo visoko stopnjo natančnosti. Tekom uporabe aplikacije se kakovost samodejne prepoznave na podlagi inteligentnih logičnih pravil ter samoučenja tudi nenehno izboljšuje.


NADSTANDARDNA ZMOGLJIVOST BRANJA ČRTNIH KOD

Aplikacija APSScan+ vsebuje močno orodje za branje različnih črtnih kod. Težave, ki jih po navadi predstavljajo kode, prekrite z žigi, pisavo, madeži, ali praskami, so z aplikacijo APSScan+ preteklost. Poleg tega APSScan+ zazna črtno kodo ne glede na njen položaj ali poravnavo. Barvna tehnika skeniranja dodatno izboljša natančnost in omogoča brezhibno dekodiranje črtnih kod že pri zelo nizki ločljivosti (od 100 dpi naprej).


MOŽNA PREPOZNAVA ZNAKOV NA KLIK Z MIŠKO

Uporabnik lahko indeksira dokumente tudi tako, da z miško označi željeno besedilo na dokumentu, ki ga želi indeksirati, aplikacija APSScan+ pa samodejno zapolni polje za indeksiranje z informacijami, ki jih je označil uporabnik. Dodaten vnos podatkov tako ni potreben.